کرسی آزاد اندیشی؛فضای مجازی فرصت یا تهدید

شناسه نوشته : 29003

1399/09/24

تعداد بازدید : 159

کرسی آزاد اندیشی؛فضای مجازی فرصت یا تهدید

 

 

کرسی آزاد اندیشی؛ فضای مجازی فرصت یا تهدید

 

کرسی آزاد اندیشی با عنوان" حضور در فضای مجازی فرصت یا تهدید در  مدرسه علمیه آیت الله ایروانی ره با همکاری مدرسه آمنه سلام الله علیها و همکاری مرکز تخصصی فقه و اصول شهرستان صحنه کرمانشاه و میهمانی دانشجویان دانشکده فنی حرفه ای قم  در فضای مجازی برگزار شد.

استاد ارائه دهنده:حجت الاسلام کهوند"مدیر گروه علمی بسیج اساتید"

استاد منتقد:حجت الاسلام و المسلمین حاجیانی"رئیس اداره پایش و رصد فضای مجازی دفتر تبلیغات"

 استاد داور :جناب آقای مهندس ضابط"کارشناس رسانه و فضای مجازی"

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه آیت الله ایروانی قم در مورخ 20/9/99 کرسی آزاد اندیشی در مدرسه برگزار گردید. در این جلسه سرکار خانم قاسمی معاون پژوهش مدرسه علمیه به عنوان دبیر کرسی ضمن خیر مقدم به حضار از استاد ارائه کننده خواستند که بحث را خود را ارائه دهند.

بحث ارائه دهنده:

حجت الاسلام و المسلمین محمد کهوند در ابتدا بیان کردند: از زمان همه گیر شدن اینترنت در کشور، با آسیب ها و چالش هایی رو به رو شده ایم و علت عمده این انفعال نیز عدم شناسایی موضوع و عدم شناخت مبانی دینی در مواجه با موضوع بوده است .این کارشناس رسانه با بیان این که یکی از دلایل عدم شناخت موضوع مسئله ابزارشناسی است عنوان کرد: ابزارها دو دسته می باشند؛ دسته اول ابزارهایی هستند که مدیر و کاربر یک نفر است و دسته دوم ابزارهایی هستند که علاوه بر کاربر، شخص ثالث دیگری نیز مدیریت را انجام می دهد.ایشان فرمودند: که فضای مجازی به عنوان یک شمشیر دولبه است و مهم این است که این ابزار در اختیار چه کسی باشد.  این کار‌شناس فضای مجازی با اشاره به عدم اختیار کامل افراد در شبکه های اجتماعی عنوان کرد: این که محتوای بد در کشور منتشر می شود، اما تبلیغات دینی خوب به دست مردم نمی رسد، نشانه این است که مدیریت محتوا به دست مدیر و کاربر به تنهایی نمی باشد.حجت الاسلام کهوند یکی از دلایل مهم نشر مطالب نامناسب فضای مجازی کشور را قرار گرفتن در زمین دشمن و رها نمودن مبانی دانست و گفت: به عنوان نمونه مدیر اسرائیلی اینستاگرام به برخی از پیام ها اجازه بارگزاری، نشر و توزیع نمی دهد و یا حتی به دلیل اثرگذاری برخی از پیام ها، آنها را حذف کرده و در برخی موارد اقدام به حذف صفحه کاربر می نماید و تا زمانی که ما نتوانیم مدیریت این ابزار در دست بگیریم حضور در این فضا برای ما بانوان طلبه و همه افراد به عنوان یک تهدید محسوب می شود.

بحث منتقد :

 در پاسخ دیدگاه اقای کهوند حجت الاسلام و المسلمین حاجیانی نیز نظر خود را مطرح نمودن و گفتند : فضای مجازی با تمام اسیب هایی که دارد می تواند برای ما یک فرصت است. امروز از این فضا  می توان به نفع خودمان بهره برداری کنیم این کارشناس رسانه با بیان این ما نمی توانیم دور خود مان حصار بکشیم و خودمان را ایتا محدود کنیم و در همین پیام رسانهای داخلی شعار مرگ بر امریکا را سر دهیم چون  به این نحو کار کردن دور خود حصار کشیدن است بدون اینکه کسی صدای ما را بشنود. اگر ما اینطور تصور کنیم دیگر باید بگوییم اعزام مبلغ به خارج بی فایده است. چه بسیار افرادی از همین فضای مجازی اثر گذاری خوبی بر دیگران و سایر مردم دنیا داشته اند داشته و افراد زیادی را به سمت دین هدایت کرده اند و حرف اسلام را به دنیا منتقل رسانده اند. استاد حاجیانی متذکر شدند: از نظر بنده حضور در فضای مجازی آن هم در این عصر که افراد زیادی را به سمت خود کشانده و افراد زیادی را جذب خود کرده است یک فرصت است و ما باید از این فرصت به نفع خود استفاده کنیم البته که ما هم متعقد هستیم که باید در این فضا شناخت کافی داشت و با آگاهی از مسایل دینی حضور داشت و حضور با آگاهی بهتر از حضور بدون شناخت است.

بحث داور

جناب آقای مهندس ضابط هم که به عنوان دوار کرسی حضور داشتند اظهار کردند: ما تهدیدات فضای مجازی را قبول داریم اما اگر ما نباشیم دیگران این از این فضا و حضور این مخاطبان به نفع خو استفاده می کنند. ایشان در جمع بندی بحث گفتند: که هرچند که مدیریت جهانی بخش‌های فراوانی از فضای مجازی توسط آمریکا و هم‌پیمانانش اداره می‌شود و در مواقعی شاهد اقدام تیم مدیریت جهانی فضای مجازی در راستای مسدودسازی و حذف صفحات و کانال‌های مذهبی هستیم اما نباید عرصه را خالی کرد و بایستی با تمام توان در مسیر نشر معارف مذهبی و همچنین ارزش‌های انقلابی گام برداشت ما در عین حال باید هوشیار باشیم و از تمام فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در فضای مجازی برای اشاعه و نشر معارف مذهبی استفاده کنیم. آنچه مهم است حضور هوشمندانه همه افراد انقلابی در فضای مجازی است و نمیتوان کل این فضا را رها کرد .

 در پایان کرسی نیز هرکدام طرفین کرسی و داورن با توجه به نکات کاربران جمع بندی خود را از بحث اعلام نمودند.

استاد کهوند در جمع بندی پایانی گفتند متاسفانه امروز نظام صهیونیستی و آمریکایی بر بسیاری از بسترهای فضای مجازی حکومت دارد چگونه می توان تبلیغ کرد وقتی دشمن فقط مورد علاقه های خود را در صفحه های گوگل و فیسبوک به نمایش می گذارد و حتی شاهد بوده ایم در موارد بسیار مشاهده شده که اقدام به مسدودسازی صفحات و پیج‌های دینی و انقلابی می‌کند. پس همان طور که بیان شد در زمانه حاضر حضور ما با  نداشتن تقوا و مجهز نبودن و فراهم نبودن شرایط نه تنها فرصت نیست بلگه گرا دادن به دشمن و اطلاعات دادن به دشمن است.
مهندس ضابط نیز  نظر نهایی گفتند: همه ما بر حضور هوشمندانه تاکید داریم چیزی که ما باید خودمان را به آن مجهز سازیم.

 




 

اوقات شرعی

امروز : دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳
۲۵ شعبان ۱۴۴۶