نشست علمی توانمندسازی اساتید پژوهشی

شناسه نوشته : 29005

1399/09/26

تعداد بازدید : 200

نشست علمی توانمندسازی اساتید پژوهشی

 

 

نشست علمی پژوهشی:« توانمندی سازی اساتید پژوهشی»

 

به گزارش روابط عمومی مدرسه آیت الله ایروانی(ره) قم در راستای هفته پژوهش دوشنبه 24/09/99 نشست پژوهشی با موضوع  «توانمندی سازی اساتید پژوهشی» با حضور سرکار خانم دکتر قنبری (زید عزها)رئیس کارگروه تصویب موضوعات مدرسه علمیه آیت الله ایروانی (ره) برگزار گردید.

در این نشست سرکار خانم قنبری در ابتداء به وظیفه و نقش اساتید در ارتقای طلاب پرداخت و گفت: امروزه بحثی که مطرح است این است سطح 4 معادل دکتری نیست؟ بله قطعا غنای علمی که در سطح 4 است در دکتری نیست وحوزه های علمیه از جهت آموزشی بسیار قوی تر از دانشگاه هستند ولی دانشگاه از جهت پژوهشی بهتر از حوزه ها تا کنون عمل کرده است.

سرکار خانم قنبری با بیان یک خاطره ادامه داد : برای مصاحبه طلاب سطح سه به شهرستان گراش استان فارس رفته بودیم تمام طلاب توانمند بودند نمی توانستیم آنها را رد کنیم و دلیل آن هم این بود تمام طلاب از وجودکادر و  اساتید پژوهشی عالی بهره مند بودند. ایشان گفت اگر اساتید و کادر از جهت علمی و پژوهشی ضعیف باشند حوزه ضعیف خواهد بود.   

 مسئول کارگروه تصویب موضوعات افزود : در جشنواره های پژوهشی مثل: علامه حلی، قریب به 70 درصد مقالات رد می شود و این به عدم شناخت طلبه از تبیین موضوع، سوالات فرعی و اصلی مسئله و آشنا نبودن با منابع بازگشت دارد. البته که در دسترس بودن منابع نیاز به یک کتابخانه غنی دارد که این همت مسئولین را در اجرای کتابخانه مجهز به دنبال دارد.

خانم دکترقنبری متذکر شد: اساتید باید خودشان را ارتقاء دهند و در دوره های توانمند سازی شرکت کنند تا بتوانند طلبه را به رشد علمی و پژوهشی بدهند در شرایط کنونی ما هنور در سطح پایینی از پژوهش قرار داریم و برای همین هم یک طلبه تفاوت بین دو موضوع «کیهان شناسی» و «کیهان شناختی » را درک نمی کند و این می شود که وضعیت مقالات حوزه ها در کشور به صورت کپی پیست است.

 در ادامه برخی از اساتیدپژوهشی از آسیب های برنامه ریزی حوزه های علمیه در مهارت های پژوهشگر ضمن درس نکاتی را اعلام کردند و فرمودند: که طرح های ضمن درس از دروس جدا شوند و یا در ترم های بالاتر به طلاب داده شود تا طلبه در انجام مقاله دچار مشکل نشود.

در پایان این نشست و سرکار خانم کرمی یکی دیگر از اساتید کارگروه اعلام نمودند: که مهمترین رکن در هر پژوهش ایجاد انگیره به کار پژوهشی برای طلاب و باز کردن یک چشم انداز روشن برای طلاب است. سرکار خانم سلیمانی از دیگر اساتید کارگره فرمودند: داشتن فکر آزاد و انگیزه برای تحقیق مهم است  و در شرایط کرونا که همه داریم یک فشار مضاعف روحی را تحمل می کنیم انجام کار های علمی پژوهشی را برام ما و طلاب دشوار کرده است.


 

اوقات شرعی