سلسله نشست های بصیرتی
سلسله نشست های بصیرتی در مدرسه علمیه خواهران آیت الله ایروانی ره با حضور دکتر رنجبر"استاد حوزه و دانشگاه" برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خواهران آیت الله ایروانی ره ، به همت معاونت فرهنگی مدرسه، سلسله نشستهای بصیرتی-مهارتی طی روزهای پنج شنبه هر هفته از ابتدای امسال در سالن مدرسه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
این نشستها حول محور انتخابات مجلس شورای اسلامی و با موضوعات متنوعی همچون جریان شناسی سیاسی، روش تحلیل سیاسی، بازیگران صحنه انتخابات، نقش طلاب در انتخابات، جریان سازی رسانه ای، تاثیرگذاری در شبکههای اجتماعی، برگزار شد.
آقای دکتر در ابتدای سخنانش با بیان این که باید جریان های فکری و فرهنگی تاریخ معاصر ایران را شناخت، تاکید کرد: این جریان ها را می توان به ۵ دسته تقسیم کرد؛ جریان نخست «روحانیت» با تمام کثرت های درونی اش با نحله های فکری(از سنتی ها تا مدرن ها) را دربر می گیرد. در این میان جریان سنتی در روحانیت طیف های مختلفی از جریانات ضدفلسفه و عرفان و اخباری گری تا جریان های اصولی و عقل گرا را شامل می شود. همچنین نوگرایی دینی و نواندیشی دینی نیز به عنوان نحله های مدرن محسوب می شوند.
جریان دوم «لیبرال های غربگرا» هستند که در دوره معاصر در بخشی از فضای اندیشه ای حضور داشته اند. در درون این جریان هم کثرت وجود دارد. این جریان مبانی فکری لیبرالیسم را پذیرفته اند. ساحت اندیشه ورزی این جریان نیز بیشتر در عرصه ترجمه بوده است.
جریان سوم «روشنفکری چپ و مارکسیست ها» را شامل می شود که در یک مقطع در ایران ظهور و بروز کرده اند. این جریان از تنوع برخوردار است و از طیف طرفدار جنگ های مسلحانه تا اندیشه های فلسفی مارکسیستی و سوسیالیستی را شامل می شود. این جریان در کنار ترجمه دارای آثار تالیفی نیز هستند. «حزب توده» وسیع ترین و بزرگترین حزب سیاسی در تاریخ معاصر ایران جزو این جریان بوده است.
جریان چهارم «روشنفکری ناسیونالیستی و ملی گرا» است که از باستان گرایان مروج زرتشتی گری تا ملی مذهبی های اسلام گرا را در بر می گیرد. در این جریان نیز تکثر وجود دارد و از طیف داخلی تا جریان های خارج نشین و اپوزیسیون را شامل می شود.
جریان پنجم «روشنفکران دینی» هستند که می خواهند در عصر جدید دین دار باقی بمانند اما دغدغه های جدید و مدرنی را دنبال می کنند. در واقع در پی حل تعارض های دین با علم هستند.
البته در یک تقسیم بندی دیگر می توان جریانهای فعال را به سه دسته «مذهبی»، «ملی» و «مارکسیست» تقسیم کرد.
وی در سلسله نشست مباحث مورد نظر را توضیح داد.